Bloggen blir bok – och flyttar

Kära trogna Göteborrrg!-läsare.
Nu händer det grejer.
I mars utkommer boken De 250 bästa ordvitsarna på Ica Bokförlag. Den består till stor del av material som publicerats på denna blogg under åren. Men en hel del av innehållet – närmare en femtedel, faktiskt – är helt nya vitsar som specialskrivits för boken.
Mer information finns på förlagets hemsida.
Som den observante kommer att notera står det inte Sten-Åke Osbornsson på omslaget, utan Ulf Benkel. I samband med bokutgivningen har det blivit dags att, som det brukar heta i kvällstidningssammanhang, ”träda fram”. Bakom blogg och bok står alltså inte en 65-årig Göteborgsgubbe utan en 45-årig frilansjournalist (och Göteborgsgubbe).
Hoppas att inte denna rubbning av världsbilden ska åsamka någon ett stort personligt lidande. I så fall ber jag om ursäkt.
Men redan nu är det dags för ytterligare en förändring. Jag flyttar bloggen till Twitter.
Dels för att jag (Ulf alltså – Sten-Åke förstår sig inte på dylika nymodigheter) redan är hyfsat bofast i det stora mysiga Twitterkollektivet sedan ett tag tillbaka, så det känns som en naturlig ny adress för vitsbloggen.
Men kanske framför allt därför att jag tycker att vitsen som konstform och Twitters 140-teckenformat är som gjorda för varandra.
Underbart är kort, ni vet.
Givetvis kommer den här gamla bloggsidan att finnas kvar som arkiv/museum/mausoleum.
Välkomna till det nya stället!
Vägbeskrivning: http://twitter.com/goteborrrg

Hänt i affärsvärlden, del 7

Den utlandsfödde optikern hade slipat på sin svenska och talade nu utan brytning. Efter jobbet tog han bågen hem, unnade sig ett glas och lagade linsgryta medan han lyssnade på progressiv musik.
Tipstack till lellebrossan Kal-Åke.